България ще бъде домакин на Световното състезание с исторически автомобили


logoSmall

Скъпи приятели,

Щастливи сме да Ви информираме, че през 2022 г. България ще бъде домакин на Световното състезание с исторически автомобили. Решението за това бе взето на проведената на 01 февруари в Брукланд, Англия, среща на членовете на Комисията по събитията на FIVA (Международната федерация на ретро автомобилите).

Събитието, което е вече включено в календара на FIVA, ще се състои най-вероятно в град Пловдив през месец юни 2022 г. Любителите ще станат свидетели на състезание от световна величина, в което ще участват над 40 автомобила от най-високия клас на историческото наследство на превозните средства, произведени между 1925 и 1981 г.

„Ще изберем възможно най-добрите дати, така че програмата на участниците да е най-интересна и изпълнена с прекрасни изживявания от България. Няма да е лесна работата, но всякакви усилия около едно подобно събитие – то не е само спортно, но и от изключително културно и историческо значение за публиката – наистина си заслужават.“,  коментира Камен Михайлов, който е вицепрезидент на Комисията по събитията на FIVA.

Напомняме ви, че през месец ноември тази година България ще бъде домакин на Генералната асамблея на FIVA.

2020 02 01 Sreshta England FIVA

СДРУЖЕНИЕ „АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ" 
гр. София, бул. Тодор Каблешков 55А, ет.2, офис 3
IBAN: BG69BPBI 79401087955501
BIC: BPBIBGSF
e-mail: office@afb-bg.com

©2020 СДРУЖЕНИЕ „АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ". Всички права запазени. Дизайн: Comtechsys