Класиране Писта София 2020


Хиляди зрители преживяха магията на тазгодишното издание на “Писта София”, II кръг от Националния шампионат по „Затворен маршрут”. Високите скорости в четирите състезателни серии МАКСИ, ТУРИНГ, СПОРТ и ЛАДА нагорещиха емоциите в неделния ден за радост на многобройните фенове на автомобилния спорт.
Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг тийм с Мицубиши спечели серия МАКСИ. Шампионът за 2019-та година преодоля технически проблем в тренировката, стартира от първата позиция и не изпусна лидерството до края на състезанието.
Изключително оспорвана беше битката за второто място на подиума в серията. Там опитът и майсторството дадоха предимство на Илия Царски, който атрактивно изпревари третия Камен Василев.
“Красивите моменти на пистата са за публиката и зрителите, които дойдоха да ни подкрепят. Не може да караме само за време, трябва да има и забавление,” сподели развълнуваният Маршавелов след награждаването.
Кольо Карастоянов с Хонда Сивик грабна победата в серия ТУРИНГ, следван от Александър Димитров и Борислав Петров.
“Ако има шестколесни машини, пак ще бъда шампион”, заяви Карастоянов след като вдигна купата.
 В серията с най-много участници - СПОРТ победата заслужи Йордан Методиев. Втори финишира Александър Димитров - Пъчката, а трети - Деян Куманов.
“Състезанието премина добре за мен. Възползвах се от грешката на Антов, поведох и така до края. С една дума изживяването на Писта София за мен беше прекрасно”, коментира Методиев след награждаването.
Най-драматично беше състезанието в серия ЛАДА. Четири автомобила отпаднаха в първите обиколки, заради технически проблеми. Най-бързият - Веселин Николаев пък беше дисквалифициран, заради нерегламентирано изпреварване.
Така с шампионската купа в серията си тръгна Евгени Семерджиев, а втори и трети на почетната стълбичка се качиха съответно Светослав Захов и Иван Лишев.
Първи при отборите станаха пилотите на КА-2 Рейсинг тийм, следвани от АСК Стара Загора и GREEN FOX MOTORSPORT.

СДРУЖЕНИЕ „АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ"

гр. София, бул. Тодор Каблешков 55А, ет.2, офис 3
IBAN: BG69BPBI 79401087955501
BIC: BPBIBGSF
e-mail: office@afb-bg.com

stroy
©2020 СДРУЖЕНИЕ „АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ". Всички права запазени. Дизайн: Comtechsys